Egy kis zene

Kommentek

Grab This Widget

Követők

Látogatók száma

web site hit counter

A reflexológiáról

Bejegyezte: Gondolatébresztés 2010. november 8., hétfő

A reflexológia világszerte elterjedt és elismert természetgyógyászati módszer. Nagy sikerét a módszer rendkívüli hatékonyságának köszönheti. A terápia az egész szervezetre hatással van, emellett nincs káros mellékhatása.
A Reflexológia tapasztalatokon alapuló tudomány. Lényege: bőrterületek, pontok, zónák ingerlése. Az ingerre reflex, visszahatás keletkezik a hozzá tartozó szervben, testrészben.
A talpban közel 70.000 idegvégződés található.

A reflexzóna masszázs serkenti a vér- és nyirokkeringést, amely a test öntisztulási képességét megtöbbszörözi. Erősíti az immunrendszerünket, ezáltal az öngyógyító folyamatokat beindítja. Testi-lelki feszültségeinket oldja, relaxál és kellemes érzetet ad. Az egészségjavító, energetizáló lábmasszázs több ezer éve fontos szerepet tölt be a természetes gyógymódok sorában. Már az ókori egyiptomiak is élvezték a masszázs szervezetre gyakorolt jótékony hatását. A mai reflexológia lényegét egy amerikai orvos, dr. William Fitzgerald írta le először a múlt század elején. E szerint testünk bizonyos zónái összeköttetésben állnak a talp egyes területeivel. A hozzáértő számára a lábfej – főleg a talp felülete – a test térképeként is fölfogható, amely sok mindent elárul a szervezetről. A megfigyelések alapján ugyanis az idegvégződésekben gazdag lábfej különböző részein visszatükröződik a szervek állapota: ha bizonyos pontokra nyomást gyakorolnak, hatni tudnak a területre leképzett testtájék működésére.

A lábfej reflexzónatérképe pontos útbaigazítást ad arról, melyik szerv, mely ponthoz kapcsolódik. Az elmélet szerint mind a test, mind a talp azonos számú övezetekre osztható fel. Minden szerv reflexzónája azon a lábon található, amelyik testfélen elhelyezkedik; a páros szervek zónái mindkét lábon, a páratlan szervekéi – anatómiai helyzetüknek megfelelően – csak az egyiken jelennek meg. Fontos tudni, hogy nemcsak a talpon, hanem a lábfej felső, külső és belső oldalán, továbbá a boka fölötti területen lévő sávban is húzódnak különböző testtájékhoz kapcsolható övezetek.Ha a szervezetben valamilyen oknál fogva változás következik be, arról a reflexológus a talp állapotából alkothat képet. A megfelelő szerv zónájában kialakuló szúrás vagy fájdalom, akár a salakanyagok lerakódásából keletkező apró csomócskák adnak tájékoztatást a szervek hogylétéről.

A reflexzónamasszázst így elsősorban állapotfelmérésre, betegségek megelőzésére, gyógyítására használják. A kezelések célja – a megfelelő pontok stimulálásával – a vérkeringés, a nyirokkeringés javítása, a méreganyagok kiválasztódása, a fájdalom megszüntetése, és mindezzel együtt a szervezet védekezőképességének javítása.


Kezelésekre a VITALIS NATURA Egészségközpontban tudsz jelentkezni

www.vitalisnatura.hu
vitalisnatura@vitalisnatura.hu
+36 30-237-1400
Nyugatitól 5 percre: XIII. Radnóti M. u. 19/b fszt/2

0 megjegyzés

Megjegyzés küldése