Egy kis zene

Kommentek

Grab This Widget

Követők

Látogatók száma

web site hit counter

Könyvajánló - Szeretet, a félelem elengedése

Bejegyezte: Gondolatébresztés 2010. november 19., péntek

Ezt az ajánlót kaptam ma, a Gondolatébresztés Napjának egyik szervezőjétől:

Olvasok most egy könyvet, tegnap kezdtem neki Gerald G. Jampolsky: Szeretet, a félelem elengedése.
Nekem a fő mondanivalója, ami most betalált az most hatalmának fogalma, ami biztos Neked is ismerős, hisz Eckhart Tolle könyve is ezzel a címmel jelent meg még 2001-ben, amit szintén kezeimbe fogok venni mihamarabb.
A Most hatalma elmélete nagyon egyszerű, ne foglalkozz a múlttal és a jövővel, hanem élj a mának, a mostban, a jelen pillanatban. A gondolataink nagy része a jövő iránti aggódással telik ki és a múltban ért sérelmeken gondolkodunk, vagy bűntudatunk miatt érezzük rosszul magunkat. Pedig a ma csak most elérhető és ma tudunk megtenni mindent azért, hogy a jövőnk milyen irányt vesz, mi fog megtestesülni, a múlton pedig már nem áll módunkban változtatni, hát engedjük el a rossz érzéseket és árasszon el minket a szeretet érzése.

Domján László előadásán hallottam és ismertem magamra, hogy aki nagyon szeret utazni az valószínű a hétköznapi életben a múlton és a jövőn rágódik. Hisz az utazás során a mostba kényszerül, az adott pillanatot éli meg és ez olyan csodás élménnyel látja el, hogy az utazás rabja lesz, holott az ég kékje ott is olyan csodás ahol most vagy nem csak 50km-tel arrébb, de vajon a hétköznapokban ezt észreveszed?

"Tudatunk én-része félelemből és bűntudatból szőtt függönnyel takarja el a Szeretetet. Megtanulhatjuk, hogyan utasítsuk elménket a függöny elhúzására, és a Szeretet felfedésére. Ez utóbbi mindig is ott volt, és igaz valóságunk lesz a jövőben is."

0 megjegyzés

Megjegyzés küldése