Egy kis zene

Kommentek

Grab This Widget

Követők

Látogatók száma

web site hit counter

Már csak 5 nap van hátra!

Bejegyezte: Gondolatébresztés 2010. november 29., hétfő 0 megjegyzés

Még mindig nem késő jelentkezni! Ne szalaszd el a Gondolatébresztés Napját, ahol remek, és tapasztalt előadók osztják meg veled a siker, jólét, és elégedettség titkait. Tanulj, figyelj, találj új barátokat!

Kattints IDE a jelentkezéshez

Vágyvideo - Szerelem

Bejegyezte: Gondolatébresztés 2010. november 26., péntek 0 megjegyzés

A Titok - Rövid tanítások Rhonda Byrne-tól

Bejegyezte: Gondolatébresztés 2010. november 23., kedd 0 megjegyzés

Minden nap, de legalább egyszer kétszer egy héten szánj időt arra, hogy az öröm érzésébe burkolózz. Érezd magadban az örömöt, képzeld el, hogy csak öröm vár rád életed útján és lásd magad, ahogy az úton haladsz előre. Ha ezt teszed, az Univerzum mindent megmozgat majd, hogy örömöt vigyen az életedbe...olyan emberekkel, szituációkkal halmoz el, melyek örömöt okoznak. Nem lehetsz boldog, ha egészségügyi, magánéleti vagy pénzügyi problémákra koncentrálsz...csak akkor lehetsz boldog, ha az öröm fényében élsz.

Feltétlen szeretet!

Bejegyezte: Gondolatébresztés 2010. november 21., vasárnap 0 megjegyzés

FELTÉTLEN SZERETET
Sandy Stevenson

A következő szöveg sokszorosítása és továbbadása nemcsak engedélyezett, hanem egyenesen ajánlott.

Olyannak szeretlek, amilyen vagy

…miközben a saját stílusodat keresed, amelynek révén kapcsolatba léphetsz a téged körülvevő világgal. Tiszteletben tartom, hogyan szeretnéd megtanulni a leckéidet.

Tudom, hogy ez így van jól, tudom, hogy pontosan az vagy, aki lenni szeretnél, és nem az, amit én vagy mások elvárunk.

Tisztában vagyok vele, hogy nem tudom, mi a legjobb neked, még ha időnként talán azt hiszem is, hogy tudom. Én nem voltam ott, ahol te.

És nem láttam a világot a te szemszögedből. Nem tudom, milyen tanulási feladatot választottál magadnak, hogyan és kivel szeretnéd megoldani, és mennyi időt szántál rá. Nem a te szemeddel néztem – honnan tudhatnám hát, hogy mire van szükséged?

Hagylak, hadd járd az utad – nem ítélem meg a tetteidet sem gondolatban, sem szóban. Nem tekintem tévedésnek vagy hibának, amit mondasz, vagy teszel. Látom, hogy sokan sokféleképpen látjuk és tapasztaljuk a világot.

Bármikor fenntartások nélkül elfogadom a döntéseidet.

Egyáltalán nem ítélkezem, mert ha elvitatom a fejlődéshez való jogodat, akkor elvitatom a sajátomat, és másokét is.

Azokét, akik más utat választanak, mint én, amelybe én talán nem fektetnék energiát, mégsem tagadnám meg soha a szeretetet, amelyet Isten belém plántált, hogy árasszam magamból az egész világba. Ahogyan téged szeretlek, úgy fognak szeretni engem is. Azt fogom learatni, amit elvetettem. Elismerem a szabad döntéshez való egyetemes jogodat, hogy a saját utadat járd, és előrehaladj vagy megpihenj, ahogy éppen jónak érzed.

Nem ítélem meg, hogy ez a lépés kicsi-e vagy nagy, könnyű vagy nehéz, felfelé vagy lefelé vezet, hisz az úgyis csak az én nézőpontom lenne. Lehet, hogy tétlennek látlak, és ezt értéktelennek tartom, miközben te mégis gyógyírt adsz a világnak, csupán azzal, hogy létezel, Isten világosságával megáldva. Nem láthatom át mindig az isteni rend nagy képét.

Az élet minden áramlatának elvitathatatlan joga, hogy maga válassza meg saját fejlődését, s én szeretettel vallom, hogy tied a döntés joga saját életedet illetően. Alázattal hajlok meg a felismerés előtt, hogy az, amit én a legjobbnak tartok, számodra nem feltétlenül helyes.

Tudom, hogy téged is vezetnek, csakúgy, mint engem, és egy belső kényszert követsz, amely megmutatja neked az utadat.

Tudom, hogy a sok bőrszín, vallás, szokás, nemzetiség és hitrendszer ezen a világon nagy gazdagsággal ajándékoz meg bennünket, és ebből a sokszínűségből sok minden a javunkra válik, és sokat tanulhatunk. Tudom, hogy mindannyian a magunk módján tanuljuk meg, hogyan vihetjük vissza a szeretetet és a bölcsességet a nagy egészbe. Tudom, hogyha valami csak egyféleképpen lehetne, arra csak egyetlenegy embernek lenne szüksége.

Én nem csak olyankor akarlak szeretni, amikor úgy viselkedsz, ahogyan szeretném, és ugyanabban hiszel, amiben én.

Rájöttem, hogy valójában a fivérem vagy, a nővérem vagy, mégha máshol születtél és más istenben hiszel is, mint én.

Az a szeretet, amelyet érzek, Isten egész világát magába öleli. Tudom, hogy Isten része minden, ami él, s mélyen legbelül szeretetet táplálok minden ember, minden állat, minden fa és minden virág, minden madár, minden folyam, minden óceán és a világ minden teremtménye iránt.

Szerető szolgálattal töltöm életem, s azon vagyok, hogy a lehető legjobb lehessek. Minden nappal kicsit jobban értem az isteni valóság tökéletességét, és egyre boldogabb vagyok a feltétlen szeretet derűjében.

Vágy-video

Bejegyezte: Gondolatébresztés 2010. november 19., péntek 0 megjegyzés

A Vision board (látvány-tábla) továbbfejlesztett változata a zenei aláfestéssel ellátott, képeket tartalmazó videoklip. Elég sok található belőlük a youtube-on, és meg kell, hogy jegyezzem, valószínűleg igen jó ötlet! A zene, és a képek dinamikus mozgása segít elültetni és megtartani az örömöt, és lelkesedést vágyunk tárgyával kapcsolatban.

Hoztam egyet Nektek :)

 

Ezt az ajánlót kaptam ma, a Gondolatébresztés Napjának egyik szervezőjétől:

Olvasok most egy könyvet, tegnap kezdtem neki Gerald G. Jampolsky: Szeretet, a félelem elengedése.
Nekem a fő mondanivalója, ami most betalált az most hatalmának fogalma, ami biztos Neked is ismerős, hisz Eckhart Tolle könyve is ezzel a címmel jelent meg még 2001-ben, amit szintén kezeimbe fogok venni mihamarabb.
A Most hatalma elmélete nagyon egyszerű, ne foglalkozz a múlttal és a jövővel, hanem élj a mának, a mostban, a jelen pillanatban. A gondolataink nagy része a jövő iránti aggódással telik ki és a múltban ért sérelmeken gondolkodunk, vagy bűntudatunk miatt érezzük rosszul magunkat. Pedig a ma csak most elérhető és ma tudunk megtenni mindent azért, hogy a jövőnk milyen irányt vesz, mi fog megtestesülni, a múlton pedig már nem áll módunkban változtatni, hát engedjük el a rossz érzéseket és árasszon el minket a szeretet érzése.

Domján László előadásán hallottam és ismertem magamra, hogy aki nagyon szeret utazni az valószínű a hétköznapi életben a múlton és a jövőn rágódik. Hisz az utazás során a mostba kényszerül, az adott pillanatot éli meg és ez olyan csodás élménnyel látja el, hogy az utazás rabja lesz, holott az ég kékje ott is olyan csodás ahol most vagy nem csak 50km-tel arrébb, de vajon a hétköznapokban ezt észreveszed?

"Tudatunk én-része félelemből és bűntudatból szőtt függönnyel takarja el a Szeretetet. Megtanulhatjuk, hogyan utasítsuk elménket a függöny elhúzására, és a Szeretet felfedésére. Ez utóbbi mindig is ott volt, és igaz valóságunk lesz a jövőben is."

A Titok - Rövid tanítások Rhonda Byrne-tól

Bejegyezte: Gondolatébresztés 2010. november 17., szerda 0 megjegyzés

Írj egy emailt az Univerzum számára, ami tartalmazza minden vágyadat. Légy pontos és óvatos, amikor megfogalmazod vágyad tárgyát. Amikor megnyomod az Elküld gombot, gondolj arra, hogy az Univerzumhoz eljutott az üzeneted, megvalósult vágyaid pedig úton vannak feléd.

Ha azonban elkezdesz hezitálni és idegeskedni, hogy miként fog eljutni hozzád a kívánságod, azzal el is küldtél egy újabb üzenetet az Univerzumnak, mely törli előző megrendelésedet!

Ne feledd, az Univerzum személytelen és nem ítél....csak reagál.

www.gondolatebresztes.hu

Dr Emoto vízkristályai

Bejegyezte: Gondolatébresztés 2010. november 15., hétfő 0 megjegyzés

Dr. Masaru Emoto 1943-ban született Japánban, a vízzel foglalkozó tudományos munkássága néhány éve robbant be a köztudatba. Emoto elmélete szerint a víz nem élettelen anyag, reagál gondolatokra, zenére, képekre, ezért létrehozott egy vizsgálati módszert amely során a gondolatokkal, zenével „kezelt” lefagyasztott vízkirstályokról fényképeket készített. Az eredmény egész egyszerűen megdöbbentő volt! A pozitív szavak, zeneszámok vagy képek csodálatos vízkristályokat hoztak létre, míg a negatív, gonosz impulzusok csúf, alaktalan formákat alkottak a vízben.

Gondoljunk csak bele, hogy mit is jelent ez. Testünk legalább 75%-a víz...ha a gondolatok ilyen hatással vannak a vízre, akkor vajon mit tesznek velünk? Emoto felfedezése a bizonyíték arra, hogy az érzések, gondolatok képesek megváltoztatni fizikai állapotunkat, nem beszélve a Földről, melynek felszínét szintén nagy arányban víz borítja.

Kattints IDE ha szeretnéd látni a kristályok képeit

Filmajánló - Mi a csudát tudunk a világról?

Bejegyezte: Gondolatébresztés 2010. november 13., szombat 0 megjegyzés

A Mi a csudát tudunk a világról című dokumentumfilm még 2005-ben látta meg a napvilágot, de ha még nem láttad, szívből tudom ajánlani. A filmben tudósok, orvosok, szakértők egy csoportja elemzi az energia fogalmát, és hogy miként kellene viszonyulnunk önmagunkhoz, és másokhoz. Felfedi a gondolat hatalmát, egészen új szemszögből mutatja be a világot, és mesél nkünk kvantumfizikáról, elménk működéséről. Hasonló a Titokhoz...mégis egészen más.


Tudatos élet

Bejegyezte: Gondolatébresztés 2010. november 11., csütörtök 0 megjegyzés

Bár a jobboldali linklistában megtalálhatod Bihari László blogját, de szerettem volna egy külön bejegyzésben megemlíteni, mert nagyon hasznosnak gondolom. Nincs annál fontosabb, mint tudatosan élni, és ráébredni arra, hogy mi vagyunk saját életünk egyedüli mágusai!

Ébredj fel! Kattints IDE, ha szeretnéd megtekinteni a blogot.

Ne feledd, már kevesebb, mint egy hónap van hátra a Gondolatébresztés Napjáig! Vészesen fogynak a jegyek, ne késlekedj, jelentkezz ITT

Numerológia

Bejegyezte: Gondolatébresztés 2010. november 10., szerda 0 megjegyzés

Pythagoras görög matematikust, csillagászt, filozófust, aki Kr. előtti 6. században élt, tartják a numerológia megalapítójának. Görögországban az ő számmisztikáját tudományos szintre emelték. Aki ismeri a számok jelentését, az megpróbálhatja azt érvényesíteni a hétköznapi életben, a saját életére vonatkoztatva. Az ezoterikus felfogás a számokat vibrációknak tartja. Minden név és születési dátum tartalmaz egy számértéket, amely bennünk él, és belőlünk hat. A számmisztikával való foglalkozás is egy lépés az önismerethez, ill. emberismerethez vezető úton.
Minden ember számára különleges jelentőséggel bír születésének dátuma, annál is inkább, mert ez az a tényező, ami egész életünk során változatlan marad, elkísér minket. E "kód" nem csak arról beszél nekünk, hogy az embert milyen kozmikus vibrációk érik, hanem arról is, hogy mi a célja itt az életben, s mi az a tanulság, amit a sajátjává tehet. Világunkban minden rezgésből áll, s mindennek megvan az arra a dologra jellemző rezgésszáma. A testeknek, tárgyaknak és a megfoghatatlan anyagoknak is van saját rezgésük, így a gondolatoknak, s a neveknek is. A számmisztika feladata, hogy az egyén jellemrajzán keresztül segítsen tudatosítani, és a felszínre hozni az illető egyéniségében rejlő értékeket. Tárgya az emberi lélek, jellem, és sors tanulmányozása a számok szimbolizmusán keresztül.

A számmisztika több területen lehet segítségünkre:

- A jellemrajz az önismeretben erősíthet bennünket.
- Életfeladataink felvázolásával segít, hogy ne térjünk le a „számunkra kijelölt útról”, s így betölthessük földi missziónkat.
- Az életciklusok ismeretében kiválaszthatjuk a legkedvezőbb időpontot pl.: új munkahely keresésére, ingatlan ügyekre stb.
- Párkapcsolatainkban is segíthet, nemcsak a másik megismerése és elfogadása, hanem konkrét tanácsokkal a békésebb légkör megteremtése érdekében. Rávilágít a párkapcsolat konfliktus csomópontjaira, és tanácsot ad azok kezelésére.
- A pályaválasztásban az egyén adottságaihoz, mentalitásához legmegfelelőbb munkaterület kiválasztásában segít.
- Cégalapítás időpontjának és a cég nevének kiválasztásában is hatékony útmutatást nyújthat, hiszen nem csak egy ember életútját jellemezheti a neve és a születési dátuma, hanem például egy cégét is.

Ha szeretnél numerológiai elemzést, jelentkezz a VITALIS NATURA Egészségközpontnál

www.vitalisnatura.hu
vitalisnatura@vitalisnatura.hu
+36 30-237-1400
Nyugatitól 5 percre: XIII. Radnóti M. u. 19/b fszt/2


A Titok – Rövid tanítások Rhona Byrne-tól

Bejegyezte: Gondolatébresztés 2010. november 9., kedd 0 megjegyzés

Akár tisztában vagy vele, akár nem, a mai napod megrendeli a holnapot az Univerzum katalógusából. Ami ma érzel és gondolsz az teremti meg a jövőd automatikus frekvenciáját, amire az Univerzum hasonló frekvenciával válaszol.

Érezd jól magad ma, és a holnap ezáltal fantasztikussá válik!

A reflexológiáról

Bejegyezte: Gondolatébresztés 2010. november 8., hétfő 0 megjegyzés

A reflexológia világszerte elterjedt és elismert természetgyógyászati módszer. Nagy sikerét a módszer rendkívüli hatékonyságának köszönheti. A terápia az egész szervezetre hatással van, emellett nincs káros mellékhatása.
A Reflexológia tapasztalatokon alapuló tudomány. Lényege: bőrterületek, pontok, zónák ingerlése. Az ingerre reflex, visszahatás keletkezik a hozzá tartozó szervben, testrészben.
A talpban közel 70.000 idegvégződés található.

A reflexzóna masszázs serkenti a vér- és nyirokkeringést, amely a test öntisztulási képességét megtöbbszörözi. Erősíti az immunrendszerünket, ezáltal az öngyógyító folyamatokat beindítja. Testi-lelki feszültségeinket oldja, relaxál és kellemes érzetet ad. Az egészségjavító, energetizáló lábmasszázs több ezer éve fontos szerepet tölt be a természetes gyógymódok sorában. Már az ókori egyiptomiak is élvezték a masszázs szervezetre gyakorolt jótékony hatását. A mai reflexológia lényegét egy amerikai orvos, dr. William Fitzgerald írta le először a múlt század elején. E szerint testünk bizonyos zónái összeköttetésben állnak a talp egyes területeivel. A hozzáértő számára a lábfej – főleg a talp felülete – a test térképeként is fölfogható, amely sok mindent elárul a szervezetről. A megfigyelések alapján ugyanis az idegvégződésekben gazdag lábfej különböző részein visszatükröződik a szervek állapota: ha bizonyos pontokra nyomást gyakorolnak, hatni tudnak a területre leképzett testtájék működésére.

A lábfej reflexzónatérképe pontos útbaigazítást ad arról, melyik szerv, mely ponthoz kapcsolódik. Az elmélet szerint mind a test, mind a talp azonos számú övezetekre osztható fel. Minden szerv reflexzónája azon a lábon található, amelyik testfélen elhelyezkedik; a páros szervek zónái mindkét lábon, a páratlan szervekéi – anatómiai helyzetüknek megfelelően – csak az egyiken jelennek meg. Fontos tudni, hogy nemcsak a talpon, hanem a lábfej felső, külső és belső oldalán, továbbá a boka fölötti területen lévő sávban is húzódnak különböző testtájékhoz kapcsolható övezetek.Ha a szervezetben valamilyen oknál fogva változás következik be, arról a reflexológus a talp állapotából alkothat képet. A megfelelő szerv zónájában kialakuló szúrás vagy fájdalom, akár a salakanyagok lerakódásából keletkező apró csomócskák adnak tájékoztatást a szervek hogylétéről.

A reflexzónamasszázst így elsősorban állapotfelmérésre, betegségek megelőzésére, gyógyítására használják. A kezelések célja – a megfelelő pontok stimulálásával – a vérkeringés, a nyirokkeringés javítása, a méreganyagok kiválasztódása, a fájdalom megszüntetése, és mindezzel együtt a szervezet védekezőképességének javítása.


Kezelésekre a VITALIS NATURA Egészségközpontban tudsz jelentkezni

www.vitalisnatura.hu
vitalisnatura@vitalisnatura.hu
+36 30-237-1400
Nyugatitól 5 percre: XIII. Radnóti M. u. 19/b fszt/2

A Titok Neked

Bejegyezte: Gondolatébresztés 2010. november 7., vasárnap 0 megjegyzés

Imádom ezt a klipet...minden nap meg kellene néznem :)
Írok hozzá fordítást is, ami akkor kezdődik, amikor a zene...műfordítás, nem nyers...úgy írtam, ahogy  a legszebben hangzik, remélem tetszeni fog :)


A mai nap az új életem kezdete
Ma újrakezdek mindent
Mindenféle jó dolog érkezik hozzám ma
Hálás vagyok, hogy élek
Szépséget látok mindehol magam körül
Szenvedéllyel és jelentőségteljesen élek
Minden nap időt szakítok nevetésre és játékra
Éber vagyok, energiával teli és élő
Csak a jó dolgokra fókuszálok az életben
És köszönetet mondok értük
Béke vesz körül és egy vagyok mindennel
Érzem a szeretetet, örömöt és jólétet
Szabad vagyok, hogy önmagam legyek
Az emberi forma nagyszerűsége vagyok
Az élet tökéletessége vagyok
Hálás vagyok...
Hogy Én vagyok
A mai nap a legnagyszerűbb nap az életemben

A siker fejben dől el

Bejegyezte: Gondolatébresztés 2010. november 6., szombat 0 megjegyzés

Gyere el a Gondolatébresztés napjára, ahol Tonk Emil is előadást tart a sikerről, ami az elmédben dől el. Hogyan lehetsz profi, hogyan viszonyulj a kudarchoz, hogyan kezeld versenytársaid...mindenre válszt kaphatsz, csak jelentkezz ITT, megéri!

Könyvajánló - Miért nevet Isten?

Bejegyezte: Gondolatébresztés 0 megjegyzés

A nevetés a legegészségesebb válasz, amit az életedre adhatsz. Mickey Fellows sikeres Los Angeles-i komikus, mégis átlagember, akinek megvannak a maga félelmei, önző vágyai és függőségei. Apja halála után találkozik egy Francisco nevű titokzatos idegennel, aki örökre megváltoztatja az életét. A Miért nevet Isten? nagy adag humorral és valós, gyakorlati tanácsokkal bizonyítja be, hogy az elénk tornyosuló akadályok valójában álruhába öltözött lehetőségek. "Deepak rámutat, hogy a világ sötétségében mindig gyújthatunk egy gyertyát, ami nem más, mint a humor; és arra ösztönöz, hogy ne a sötétségre, hanem a gyertya fényére koncentráljunk. Hogy miért nevet Isten? Mert érti a viccet." /Mike Myers/
Ez a leírás az Édesvíz kiadó honlapján olvasható, nem tudtam volna jobbat írni én sem. Fantasztikus könyv, mindenkinek szívből ajánlom!

A Titok - Rövid tanítások Rhonda Byrne-tól

Bejegyezte: Gondolatébresztés 2010. november 4., csütörtök 0 megjegyzés

Minden nap autóba ülünk, buszra szállunk vagy gyalogolunk....képzeld el, hogy a forgalom tökéletes, találsz ülőhelyet, és minden rendben zajlik. Élvezd a város zaját, ne aggódj parkolóhelyek vagy hasonlók miatt. Tudd, hogy az Univerzum téged szolgál, és azt adja, amire szükséged van...de csak akkor, ha tisztában vagy mindazzal, amit szeretnél elérni, és nem törődsz azzal, amitől félsz, ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni!
Jó utat!!!!

Vision board

Bejegyezte: Gondolatébresztés 2010. november 3., szerda 0 megjegyzés

Már a Titokban is szó volt erről az érdekes eszközről, amit magyarul úgy fordíthatnánk le, hogy látvány-tábla vagy vizualizációs-tábla. Lényegében nagyon egyszerű létrehozni: szükséged van egy parafatáblára, vagy egy a számítógép monitorjának hátterére. Keress képeket amik kifejezik a vágyaidat, ha sok vágyad van, az sem baj! Gyűjts képeket szerelemről, karrierről, harmóniáról és helyezd el a tábládon. Ha egy valamire fókuszálsz, pl egészség, fogyás, új munkahely, akkor keress minél több olyan képet, amelyek a célodat kifejezik. Tölts el minden nap egy kis időt a tábla előtt, éld át a képek jelentését, és szívd magadba a szeretet érzését. Előbb-utóbb a tudatalattid megjegyzi a képeket és akkor is kiküldi a jeleket az Univerzumnak amikor nem is nézel rá ezekre a képekre.

Ez az eszköz nagyon nagyon hatékony, nekem is új táblát kell most készítenem, alig várom!
Gyere el a Gondolatébresztés napjára, ahol még több ötletet kaphatsz!!!! Kattints IDE

Közeledik a Gondolatébresztés napja!

Bejegyezte: Gondolatébresztés 0 megjegyzés

Egyre közeledik december 4.-e és a Gondolatébresztés napja! Ne maradj le róla, jelentkezz időben, megéri! Az előadók lelkesen dolgoznak azért, hogy segítsenek megváltoztatni az életed. A konferencián nem csak velük találkozhatsz, de megismerhetsz új embereket, akikkel megoszthatod a gondolataid!

Ne feledd a linklistában is feltűntetett nyereményjátékot, mely során nyerhetsz két személyre szóló belépőjegyet, kattints IDE a részletekért.

Ha jelentkezni szeretnél a konferenciára, kattints IDE

Vonzás és párkapcsolat

Bejegyezte: Gondolatébresztés 2010. november 1., hétfő 0 megjegyzés

Rengetegen vagyunk, akik szeretnének egy tartós, érzelmektől gazdag, mégis biztonságos párkapcsolatban élni. Mit tehetünk annak érdekében, hogy ezt bevonzzuk az életünkbe? Meg fogsz lepődni, nem azt javaslom, hogy regisztrálj egy társkereső oldalon, nem is azt, hogy járj el minden este bulizni. Valójában nagyon egyszerű dolgod van. Nincs szükség arra sem, hogy kitaláld milyen személyiség illene hozzád igazán. Az Univerzum azt fogja elhozni neked, aki a legjobban passzol majd.

Vedd körül magad romantikus tárgyakkal, képekkel, képzeld el, hogy valaki fogja a kezed és mosolyogj. Helyezz el olyan dekoratív dísztárgyakat az asztalodon, melyek kettősséget ábrázolnak (párban lévő szívek, macik, delfinek...bármi, ami az ízlésednek megfelel).

Viselkedj úgy, mintha már lenne társad! Ha franciaágyon alszol, ne középen tedd, hagyj helyet a párodnak. Teríts két személyre, akkor is, ha még csak magadnak főzöl. Hagyj szabad helyet a szekrényedben a szerelmed ruháinak számára. Soha ne arra koncentrálj, hogy az a hely még üres, csak azt érezd szívvel-lélekkel, hogy a nagy Ő már úton van feléd!

Ezután nincs más dolgod, minthogy figyelj...figyelj a jelekre, az új lehetőségekre, és ha érzed, hogy itt az ideje, akkor azonnal cselekedj!

A kristályokról

Bejegyezte: Gondolatébresztés 2010. október 31., vasárnap 0 megjegyzés

A kristályok és féldrágakövek régóta velünk vannak, és ősidők óta használjuk varázslatos erejüket. A bennük lévő ásványok, fémek, és egyéb fizikai, spirituális tulajdonságaik lehetővé teszik, hogy egy teljes gyógyszertárat alkossanak számunkra.

Hogyan használhatod a kristályokat? Először is fontos tudni, hogy melyik kristály mire jó. Megannyi könyvet, weblapot találhatsz erre vonatkozóan, de ha konkrét kérdésed van, kérlek hagyj egy kommentet email címmel, és szívesen segítek. A kristályt hordhatod magadnál, a zsebedben, nyaklánc formában a nyakadba akasztva. Lényeges, hogy gyakran hozzáérjen a bőrödhöz. Készíthetsz drágakővizet is, ami nagyon egyszerű. Helyezz egy kisebb kristályt néhány órára egy pohár vízbe, majd idd meg a vizet. Ha valamilyen egészségügyi vagy akár lelki problémád van, kialakíthatsz egy terápiát annak a kristálynak a segítségével, amelyik alkalmas a problémád gyógyítására (például ihatsz naponta kétszer drágakővizet, és naponta, meghatározott időkre tartsd a kristályt a kezedben).

A kristályok energetikai tisztítása elengedhetetlen! Legegyszerűbb, ha hideg folyóvíz alá tartod a kristályaid néhány percre, minden használat előtt és után. Hetente egyszer temesd a kristályod tengeri só alá 12 órára, a sót ezután dobd ki, ne használd fel újra.

Fedezd fel a kristályok csodálatos világát, garantálom neked, hogy érezni fogod gyógyító erejüket. Remélem ez a rövid leírás kedvet csinált, ha bármilyen kérdésed van, kérlek oszd meg velem.

Filmajánló - A forrás

Bejegyezte: Gondolatébresztés 2010. október 30., szombat 0 megjegyzés

Nem akartam belerondítani a kritikába, így inkább megjelenítem a linket. Számomra csodás film volt, nagyon elgondolkodtató, szépséges zenével.
Katt
IDE

Hálakönyv

Bejegyezte: Gondolatébresztés 0 megjegyzés

Ezt a gyakorlatot a Titok kapcsán tanultam, és hihetetlenül hasznos! Vegyél egy szép füzetet, naplót, és nevezd el a hálakönyvednek. A bal oldali lapra írj egy listát mindarról, amiért hálás vagy az életedben...az étel, ami táplál, a tető a fejed felett, a ruháid, a családod, barátaid stb. Miután megírtad a listát, öleld magadhoz a könyvet, és mondj köszönetet hangosan a listádon szereplő dolgokért. Ezután a jobb oldali lapra írd le mindazt, amire vágysz, méghozzá jelen időben. Ez lehet bármi, új munkahely, előléptetés, új párkapcsolat. Ha befejezted, öleld magadhoz a könyvet újra, és mondj köszönetet jelen időben mindazért, amire vágysz. Ismételd meg ezt a gyakorlatot olyan gyakran, amilyen gyakran szükségét érzed, sokat fog segíteni.

A hála talán a legfantasztikusabb érzés a világon. Passzív és befogadó, támogatja a szeretet érzését, ami aktív és kifelé irányul. Amikor hálás vagy valamiért, és a hála frekvenciáját küldöd az Univerzum felé, ugyanilyen frekvenciát fogsz visszakapni: csupa olyan eseményt, lehetőséget, amiért még inkább hálás lehetsz!

Könyvajánló - Gazdag Papa, Szegény Papa

Bejegyezte: Gondolatébresztés 2010. október 29., péntek 0 megjegyzés

Robert T. Kiyosaki a szerzője a címben említett könyvnek. Nem tudom, hogy Magyarországon mennyire ismert, de a tengerentúlon a csapból is Ő folyik. Művében a siker és gazdagság titkairól ír, egy nagyon érdekes példa segítségével. Elmeséli, hogy két apja volt, az egyik tanult, sikeres és gazdag, a másik pont az ellentéte. Mindketten keményen dolgoztak egész életükben, de a gazdag papa vagyon hagyott az utódaira, a szegény papa pedig csak adósságot...mi volt a különbség a két férfi között? Mindketten fantasztikus egyéniségek voltak, segítőkészek, komolyak...ám míg egyikük azt mondta: „A pénz minden gonoszságnak alapja”, a másikuk inkább úgy gondolta, hogy „A pénz hiánya az ami minden gonoszságnak alapja”. Két apával, Robertnek lehetősége volt mérlegelni kétfajta életutat, és megválasztani, hogy melyik apa tanításait fogadja el. Világossá vált számára, hogy a siker fejben dől el, ahogy írtam is a Vonzás és a pénz bejegyzésben. Nem a kemény munka hoz gazdagságot, hanem a pénzhez való hozzáállás, és az ez alapján történő cselekvés. Robert számos más könyvet írt ennek kapcsán, folyamatosan oktat, blogot ír és járja a világot.

Bár a Gonolatébresztés napján Ő nem lesz jelen, de jelen lesznek más sikeres emberek például Tonk Emil és Szalay Ádám, akik hasonló elveket vallanak, és segíthetnek megváltoztatni a gondolkodásmódunkat.

Holisztikus terápia nőknek

Bejegyezte: Gondolatébresztés 0 megjegyzés

Még néhány szó erejéig maradjunk az egészségnél. Néhány hónapja találtam egy olyan holisztikus terápiát, ami sokak segítségére lehet. A terápia segít kiegyensúlyozni a hormonháztartásunk, segít pajzsmirigy problémák esetén, és kipucolja testedből a candida-t. A módszer a következőkre épül: helyes táplálkozás, vitaminok és étrendkiegészítők használata, helyes étkezési szokások, mozgás, helyes légzés, meditáció.

Lássuk először is a táplálkozásra vonatkozó szabályokat.
Tiltott élelmiszerek: tejtermékek (helyettük szóba jöhet rizstej vagy mandulatej), tojásfehérje, konzervált élelmiszerek, gyorséttermi ételek, olajok (kivéve extra szűz olivaolaj), nem organikus vöröshús, fehér cukor, fehér liszt, fehér kenyér, fehér rizs, szója! (a szója bizonyítottan növelheti a hajlamot a miómák és pajzsmirigy gondok megjelenésére), alkohol, koffein, amennyiben candida-d van, mellőzd a gyümölcsöket is, kivéve a citromot és a lime-ot.
Miért tiltott mindez? A húsok, tejtermékek manapság tele vannak hozzáadott hormonokkal, a konzervált ételek, fehér liszt és rizs túl sok kémiai folyamaton megy keresztül, a többi pedig egyszerűen toxikus abban az esetben, ha a fent említett egészségügyi problémákkal küzdesz.

Amit ehetsz: rengeteg friss, nyers zöldség, magok, diófélék, bab, lencse, csirke, hal, barna vagy teljeskiőrlésű kenyér, barna rizs, gyógynövények, és sok-sok fokhagyma, ami erősíti a szervezetet és tisztítja a májat.
Ennek a diétának a lényege, hogy lejebb vigye a vércukorszintet, erősítse immunrendszerünket és ezáltal kiegyensúlyozza a hormonrendszerünket.

Szükséges táplálékkiegészítők: multivitamin, fahéj koncentrátum, hal olaj, B-vitamin, női hormonokat segítő készítmények, immunrendszert segítő készítmények, kókusz olaj.

Ha készen állsz a terápiára, akkor sok mindenen változtatnod kell. Szokj le arról, hogy TV-t nézel vagy olvasol evés közben. 100%-ban az evésre koncentrálj, légy hálás minden falatért, ezt a viselkedést a gyomrod és az egész emésztésed imádni fogja.

Két hét diéta után jön egy 2 napos böjt. A 2 nap folyamán ihatsz vizet, gyógyteákat, ehetsz naponta kétszer egy maréknyi napraforgómagot vagy diófélét, ehetsz gyenge zöldséglevest vagy kis mennyiségű zöld salátát. Miért van szükség a böjtre? Mert segít a szervezet megtisztításában, aminek következő lépése a máj. Egy hétig igyekezz minél több fokhagymát enni, ha lehetőség van rá, akkor szerezz be fekete dió koncentrátumot, szegfűszeg kapszulát és ezeket naponta szedd. A hét letelte után néhány napig igyál rendszeresen májtisztító teát.
Próbálj meg továbbra is a diéta határain belül maradni a későbbiekben.

Következik a testmozgás. Valójában mindegy mit teszel...futhatsz, sétálhatsz, jógázhatsz, táncolhatsz...egy a fontos, a rendszeresség. A mozgás enyhíti a stresszt, erősíti az immunrendszert, és boldoggá teszi az egész tested.

A tested után az elmédnek és a lelkednek is hatalmas szerepe van a harmónia kialakításában. Tanulj egyszerű légzőgyakorlatokat, a helyes és mély légzés kihat a mindennapi közérzetedre. Lefekvés előtt relaxálj, vagy használj valamilyen meditációs technikát, ami segít elaludni, a jó alvás, mondanom sem kell, kulcsfontosságú.

Tégy valamit önmagadért minden nap, ami örömet jelent. Fényképezd a körülötted lévő életet, keress új hobbit vagy vesd bele magad a tanulásba.

Meglátod majd mennyit változol az első néhány nap után. Megemelkedik az energiaszinted, mégis nyugodtabbá válsz, vidámabbnak, pihentebbnek érzed magad...megéri, igaz?

EGÉSZség

Bejegyezte: Gondolatébresztés 2010. október 28., csütörtök 2 megjegyzés

Ép testben ép lélek. Ez az ismert közmondás nem csupán üres frázis. Ha fizikailag jól érzed magad, egészséges vagy, akkor könnyebben megtalálod a megoldást egyéb problémáidra. A stressz, a túlsúly, a hátfájás, és a rossz közérzet nagyban befolyásolja az energiaszintedet, hozzáállásodat, és megakadályoz abban, hogy megvalósítsd önmagad.

A Gondolatébresztés napján Pati Nagy Attila, a Fitness Company vezetője megoldást ajánl majd a fenti problémákra. Olyan megoldásokat, melyek fizikai jólétet eredményeznek, és bebizonyítják, hogy az egészséghez vezető út örömmel és kalandokkal van kikövezve. Légy EGÉSZ :) Teremts harmóniát a tested, a lelked és az elméd között. Ez az állapot mindennél többet ér!

ITT tudsz jelentkezni

Zeneajánló - Kövi Szabolcs

Bejegyezte: Gondolatébresztés 0 megjegyzés

Kövi Szabolcs nevét szerintem majdnem mindenki ismeri, amely összefonódott az ezoterikus zene fogalmával nem csak Magyarországon, de a világ más pontjain is.

Amikor saját tudatosságodon dolgozol, elengedhetetlen a vizualizáció, meditáció és relaxáció. Kövi Szabolcs mágikus pánsíp zenéje tökéletes eszköz ezeknek a gyakorlatoknak az elvégzésében. A művész honlapján megrendelheted a CD-ket, információt kaphatsz a következő album megjelenéséről, és hasznos tippeket kaphatsz arra vonatkozóan, hogy mely zenék alkalmasak tanulásra, elalvásra vagy akár jógagyakorlatok segítésére.

Kattints IDE, ha szeretnéd meglátogatni Kövi Szabolcs honlapját.

Jobb agyféltekés látásmód

Bejegyezte: Gondolatébresztés 2010. október 27., szerda 2 megjegyzés

A Gondolatébresztés napján Bihari László tart majd előadást ebben a témában. Hallottam már a jobb agyféltekés rajzolásról, de arról nem, hogy a jobb agyfélteke helyes használatával az egész életed megváltozhat. A kulcszó a tudatosság, képességek előhívása, a múltban felgyülemlet stressz feloldása. Nagyon sajnálom, hogy fizikailag nem lehetek ott ezen az előadáson, Te viszont igen!

Kattints IDE, és jelentkezz...adj magadnak esélyt, hogy sikeresebb, boldogabb életet élj! Bhari László blogja elérhető a jobb oldalon lévő linklistában.

A Vonzás és a pénz

Bejegyezte: Gondolatébresztés 0 megjegyzés

Amikor az Erő című könyvet olvastam, az egyik, pénzről szóló fejezet különösen megfogott, ezt szeretném most megosztani veletek.

A pénz bevonzása talán az egyik legnehezebb és legbonyolultabb vágyunk, de miért? Szinte minden kultúrában, vallásban ott lapul a pénzzel kapcsolatos dilemma: Ha gazdagságra vágyom akkor nem vagyok elég spirituális. Ha sok pénzem van, akkor fösvény leszek, rossz emberré válok. Az igaz embernek nincs szüksége anyagi javakra. Ha az utóbbi így van, ezt érzed és boldog vagy, akkor hajrá, ne változtass. Ám ha úgy érzed több pénz boldogabbá tenne, az NEM bűn! Nem bűn, ha gazdagságra vágysz. Mégha nem is gondolod, hogy ez a dilemma befolyásol, hidd el, hogy tudatalatt, ott motoszkál benned is. Így tanítottak minket, ezt kaptuk örökségül. Amíg ezeket a rossz beidegződéseket ki nem gyomlálod az elmédből, addig soha nem leszel képes a pénz fogalmát annyi szeretettel ellátni, hogy bevonzd az életedbe. A sikeres emberek nem feltétlenül azért sikeresek és gazdagok mert különleges tehetségük, türelmük, szerencséjük van. A gazdag ember elsősorban azért gazdag mert feltétel nélkül imádja a pénzt, és fel sem merül benne, hogy a szegénység utolérheti. Ne feledd, az nem a te dolgod, hogy kitaláld, hogyan juthatsz több pénzhez...ne aggódj...az Univerzum elhozza a megfelelő lehetőségeket, ötleteket, csak bíznod kell benne!

A Titok – rövid tanítások Rhonda Byrne-tól

Bejegyezte: Gondolatébresztés 2010. október 26., kedd 2 megjegyzés

Minden szavadnak ereje, és meghatározott frekvenciája van. Amikor beszélsz, kimondasz egy szót, az a frekvencia eljut az Univerzumba, és az Univerzum ugyanolyan frekvenciát küld vissza hozzád. Mikor olyan erős és negatív szavakat használsz, mint borzasztó, förtelmes, undorító, ay Univerzum ugyanilyen negatív és erős választ fog adni. Így láthatod most már, hogy milyen fontos, hogy pozitív és erős szavakat mondj ki azzal kapcsolatban, amire vágysz, és milyen fontos, hogy NE használj negatív és erős szavakat, azzal kapcsolatban, amire NEM vágysz.

Az Univerzum személytelen, ezt soha nem szabad elfelejteni. Nem ítélkezik, nem tesz különbséget, csak reagál. Visszatükrözi saját gondolataid és érzéseid. Félelmetesnek tűnik egy kicsit? Valójában ez azt jelenti, hogy tökéletes szabadságod van!

Könyvajánló - Az Erő

Bejegyezte: Gondolatébresztés 2010. október 23., szombat 0 megjegyzés

Hamarosan magyarul is megjelenik Rhonda Byrne új könyve, az Erő. A Titokban az írónő felfedte előttünk a Vonzás törvényének létezését, és elmagyarázta, hogy ezt miként használhatjuk életünkben. Az Erő még inkább elmerül a részletekben, tulajdonképpen nem más, mint egy kézikönyv az Univerzum leghatalmasabb erejéhez, ami a Vonzás törvényét is mozgatja. Ez az erő nem a mágnesesség, vagy hasonló tudományosan is alátámasztott energia...az erő, a szeretet. A szeretet erejénél nincs hatalmasabb energia. Mit is olvastunk a Titokban? Ha vágysz valamire, éld át, hogy már a tiéd, légy hálás érte, vagyis szeresd. Ha szeretettel veszed körül vágyad tárgyát, akkor semmi nem állíthatja meg hogy elérkezzen hozzád. A könyv ugyanolyan fejezetekre van felbontva, mint a Titok. Külön figyelmet szentel az egészségnek, jólétnek, párkapcsolatnak, és megvilágítja, hogy hogyan használjuk a szeretet fantasztikus energiáját.

Véleményem szerint ez a könyv segít jobban megérteni a Vonzás törvényét, tiszta, egyszerű képet mutat, szinte minden nap a kezembe veszem, újra és újra tanulok belőle.

A titok - rövid tanítások Rhonda Byrne-tól

Bejegyezte: Gondolatébresztés 2010. október 22., péntek 0 megjegyzés

Ne foglalkozz a negatív gondolataiddal, melyeket nem tudsz kordában tartani. Csak annyit kell tenned, hogy elkezdesz jó dolgokra gondolni..nap nap után, ültess el az elmédben annyi jó gondolatot, amennyit csak tudsz. Ha ezt megteszed, a jó gondolataid még több jó gondolatot vonzanak majd be, és előbb-utóbb az összes negatív gondolatot kisöprik a tudatodból.

******

Ez abszolút logikus ötlet, és kivitelezhető, noha gyakran képtelenek vagyunk pozitívan gondolkodni, mert túlzottan többségben vannak a rossz gondolataink. Arról nem is beszélve, hogy a gondolataink nagy része a tudatalattinkban jön létre, amit még nehezebb kezelni és uralni. A titok című könyvben olvashattunk egy értékes megoldást. Ha a gondolatainkat nem is tudjuk kordában tartani, az érzéseinket képesek vagyunk irányítani és befolyásolni. Ha úgy érzed, hogy nem vagy képes átállni a pozitív gondolkodásra, rossz kedved van, kilátástalannak érzel mindent, akkor itt az ideje, hogy összeszedd mindazt, ami örömet okoz. Csinálj valamit, ami megmosolyogtat, legyél hálás valamiért az életedben, lásd meg magad körül a szép dolgokat. Ha megváltoztatod az érzéseidet, akkor a tudatos és tudatalatti gondolataid is megváltoznak. Onnan már csak egy lépés, hogy ezt állandóvá tedd, és valóban kisöpörj minden negatívumot az elmédből.

A stresszről

Bejegyezte: Gondolatébresztés 2010. október 21., csütörtök 0 megjegyzés

Már a bemutatkozásban is említettünk egy szót, ami korunk egyik népbetegsége, és valamennyien jól ismerjük: a stressz.

Mi is a stressz tulajdonképpen? A Wikipédia ezt írja: "A stressz eredetileg a szervezetnek az ingerekre adott nem specifikus válaszát jelölő orvosi szakkifejezés volt. Mai értelmében azonban jelentése nagyjából „folyamatos feszültség” vagy „tartós idegesség”, mely rendszerint egy vagy több állandó negatív ingerre adott tartós válaszreakció a szervezet részéről. A tartósan fennálló stressz akár komoly egészségkárosodást eredményezhet, mivel gyengíti a szervezet ellenállóképességét."

Nem valami fényes, igaz? Sokan a stresszt tartják a rák, a szívinfarktus és más súlyos betegségek egyedüli vagy központi kiváltó okának. Ez az állandó idegesség szinte természetes, és folyamatosan jelenlévő kórként ül a fejünk felett, és gyötri testünk, lelkünk.

Vajon hányan tudják, hogy a stresszt miként lehet kezelni, milyen gyakorlatok segíthetnek, illetve hogy pozitív energia is nyerhető belőle? A Gondolatébresztés napján Baki Mária erről tart majd előadást, feltárva a stressz okait, hatásait, kezelési módjait.

A konferenciára ITT lehet továbbra is jelentkezni.

Bemutatkozás

Bejegyezte: Gondolatébresztés 2010. október 20., szerda 1 megjegyzés

Üdvözlet minden látogatónak!

Ez a blog azért jött létre, hogy egyrészt megosszon veletek érdekes témákat, cikkeket, tanításokat, melyek inspirálóak és hasznosak lehetnek bárki számára, másrészt hogy felhívja a figyelmet egy fantasztikus konferenciára, mely decemberben kerül megrendezésre Budapesten.

A konferencia neve: Gondolatébresztés napja. Olyan neves előadók, mint Tonk Emil, Bihari László, Szalay Ádám és Johnné Baki Mária segítenek majd a résztvevőknek, hogy megértsék és felismerjék lehetőségeiket, valamint sikereik kulcsát.
A világ depresszióban szenved, a stressz, az anyagi és párkapcsolati gondok felemésztik életünket. Ám ez nem kell, hogy így legyen! A megoldás nincs messze tőlünk...bennünk van. Többet szeretnél tudni? Gyere és csatlakozz hozzánk a konferencián!

Az egész napos rendezvény december 4-én lesz a Hunguest Hotel Tulip Inn-ben. Látogass el a konferencia hivatalos weboldalára, ahol nem csak több információ vár rád, de online jelentkezhetsz is. Siess, októberben még olcsóbbak a jegyek!